PELICANUL COMUN

Pelicanul comun este o pasăre de talie mare, cu penaj alb, cu reflexe roz în perioada nupțială. Are gâtul lung, ciocul masiv și puternic, ventral prelungit de sac guler galben, unde își adună temporar hrana. Are picioare scurte și roz.Pentru reproducere populează apele cu desișuri de trestie, iar pentru hrană vizitează bazinele bogate în pește. Cuibul masiv este construit de femelă din fragmente de trestie, papură și din alte plante acvatice, timp de o săptămână. Din cei doi pui eclozați, supraviețuiește doar unul, iar maturitatea de reproducere acesta o atinge în al patrulea an. Se hrănește cu pește vânat în grupuri de câteva zeci și sute de păsări. Aceste păsări prezintă un rol important fiind un sanitar al ihtiofaunei.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR (muzeu.md)

Stol de pelicani (Pelicanus onocrotalus) lacul Congaz

No Comments Yet.

Leave a reply