ȘCOALA DE VARĂ „TEZAUR MOȘTENIT DE LA BUNICA”

             Începând cu 1 iulie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a dat start unui program inedit pentru copii – Școala de vară cu genericul „Tezaur moștenit de la bunica”, dedicat meseriei tapiserului și tehnicii tradiționale de țesut covoare. 

            În cadrul acestui program, copiii au avut posibilitatea să guste din vechile tradiții și să facă o călătorie în timp. Folosind războiul de țesut în miniatură, fiecare participant și-a țesut propriul covor, pe care ulterior l-a luat acasă. Prin intermediul acestei activități, copiilor li s-a oferit oportunitatea de a-și exprima creativitatea într-o manieră diversă, astfel conștientizând rolul de creatori și promotori de valori istorico-culturale. Totodată, îndeletnicirea din cadrul școlii de vară susține stimularea potențialului creator, educarea gustului estetic, dezvoltarea capacității de exprimare liberă, satisfacția lucrului făcut cu propriile forțe, creșterea încrederii în sine, sentimentul împlinirii și descărcarea tensiunilor interioare acumulate pe întreg parcursul anului școlar.

           Cursul, ce a durat cinci săptămâni (două lecții săptămânal), a fost dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani.

           Coordonatori: Ceban Al., Ciobanu I.

           PROGRAMUL desfășurării activităților:

           Marți, Joi – ora 13:00 – 14:30 min.

1 iulie - Deschiderea oficială. Excursie prin muzeu și prezentarea țesutului tradițional. Discuții cu D-na Lungu Raisa, meșter popular.

6 iulie - Pregătirea materialelor și urzitul.

8 iulie - Alegerea ornamentului, începutul țesutului tradițional.

13, 15, 20, 22, 27 iulie - Țesutul a câte 3 cm până la finisarea lucrării artistice.

29 iulie - Finisarea lucrării.

3 august – Prezentarea rezultatelor în cadrul unei expoziții și înmânarea diplomelor.

           Pentru mai multe detalii, contactați-ne la numărul de telefon: 022 24 00 56 (Secția Comunicare și Relații cu Publicul).

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu