ETERNA FRUMUSEȚE A NATURII

În data de 24 august 2018, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost inaugurată expoziția cu genericul „Eterna frumusețe a naturii”, organizată cu prilejul aniversării a 27 ani ai Independenței Republicii Moldova.
În cadrul evenimentului au fost expuse specii de plante, insecte, păsări și mamifere din colecțiile de științe ale naturii ale Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, care reprezintă biodiversitatea floristică și faunistică a Republicii Moldova. Expoziția este însoțită de fotografii, oferite de Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN).
Un compartiment important în expoziție este acordat geologiei și paleontologiei Republicii Moldova, în cadrul căruia vor fi expuse piese unicale, găsite pe teritoriul țării.
Sunt etalate cele mai reprezentative exponate create la sf. sec. XIX - înc. sec. XX, de primul custode și preparator al muzeului, Franz Ostermann (1844-1905). Printre acestea pot fi admirate păsări acvatice (diverse specii de rațe, pescăruși, stârci, lebede etc.), păsări răpitoare (șoimi, ulii, acvile și vulturi), mamifere, dar și diorame și compoziții, care frapează ochiul prin frumusețea și naturalețea lor.
O atenție aparte în cadrul expoziției se acordă variatei colecții de mulaje de fructe, legume, struguri etc., piese în majoritatea lor preparate de Albina Ostermann (1866-1936), custode și muzeograf, precum și colecției de semințe.
Expoziția va fi deschisă până la 11 noiembrie 2018.

info heading

info content

No Comments Yet.

Leave a reply