EXPOZIȚIA „BASARABIA ŞI CRIŞANA. PERENITATEA ARTEI POPULARE ÎN DOUĂ PROVINCII DE LA GRANIŢELE ROMÂNIEI MARI” 18 APRILIE – 21 IULIE 2019, ORADEA, ROMÂNIA

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, România, au inaugurat în data de 18 aprilie la Oradea, expoziția „Basarabia şi Crişana. Perenitatea artei populare în două provincii de la graniţele României Mari”. Expoziția a fost vernisată cu ocazia Centenarului eliberării oraşului Oradea şi a judeţului Bihor, precum şi a instaurării administraţiei româneşti în județ.
Prin intermediul pieselor de artă populară românească expuse, precum cele de ceramică, lemn, împletite în fibre vegetale, piese de mobilier, textile, port, elemente vernaculare cioplite în piatră, expoziția își propune să elucideze, promoveze patrimoniul cultural comun, funcțiile practice și ritual-simbolice ale obiectelor expuse, tehnicile de confecționare și de decorare, formele de manifestare artistică și structura ansamblurilor decorative.
La eveniment au luat cuvânt Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Petru Vicol, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală de la Chișinău, Traian Bodea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.
Amintim că aceeași expoziție a fost vernisată la Chișinău în data de 28 noiembrie 2018, unde a fost apreciată la un nivel înalt de către vizitatori.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu