Expoziția  de filatelie, cartofilie și  medalistică cu participare internațională – ,,NAȚIONALA 2022’’,

Din anul 2003  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală este locația aleasă de către Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova ca centru de promovare a filateliei basarabene. O scurtă incursiune în istoria acestei colaborări  bilaterale între Asociație și MNEIN ne face să ne amintim de cele mai importante activități expoziționale, desfășurate în spațiile instituției noastre: Istorie și artă (2003), Din istoria Patriei un nume străbate veacurile (2004), 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc / 120 de ani de la fondarea MNEIN (2009),  Eminesciana (2010), 20 de ani de relații diplomatice Republica Moldova-România / 20 de ani de la Prima Expoziție Filatelică CHIȘINĂU-SIBIU (2011), Moldova Independentă (2016),  Literatură pentru colecționari (2019),  30 de ani de la Prima Expoziție Filatelică CHIȘINĂU-SIBIU (2021).

În perioada 15 iunie – 20 iulie a.c. în sălile MNEIN  se organizează o nouă expoziție  de filatelie, cartofilie și  medalistică cu participare internațională – ,,NAȚIONALA 2022”, constituită din două secțiuni – Salonul Filatelic EMINESCIANA și SALONUL FILATELIC CHIȘINĂU – SIBIU, în ambele fiind prezentate exponate ale colecționarilor din Republica Moldova și din România.

Expoziția  ,,NAȚIONALA 2022” va marca o nouă pagină în istoria acestei activități umane, prin intermediul căreia, colecționarii, folosind  miniaturile poștale și piesele filatelice,  promovează istoria și cultura poporului român, familiarizând, în același timp, publicul cu realizările colegilor de idei de peste hotare.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu