EXPOZIȚIA „EMOȚII ȘI FANTEZII DE PRIMĂVARĂ ÎN CREAȚIA MEȘTERULUI POPULAR LUDMILA BEREZIN”

În data de 28 februarie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a inaugurat Expoziția „Emoții și fantezii de primăvară în creația meșterului popular Ludmila Berezin”, organizată în colaborare cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.
Activând în calitate de animator al unui din cele mai deosebite și longevive cluburi de creație din Republica Moldova – Clubul pe interese „Curcubeul” – Meșterul Popular Ludmila Berezin valorifică lumea delicată a țesăturilor și dantelăriilor de casă.
Specialiștii în domeniul meșteșugurilor tradiționale au apreciat înalt măiestria meșterului Ludmila Berezin și modul în care dumneaei valorifică posibilitățile largi de combinare a ornamentelor oferite de genul pe care îl practică. Făcând un drum invers de la tradiția urbană spre cea rurală, în prezent Ludmila Berezin posedă și transmite altor personae tehnici vechi și noi de croșetă și puncte variate de broderie.
Ludmila Berezin are o biografie de creație de peste 25 de ani, împreună cu membrii Clubului pe interese „Curcubeul”, conduce ședințe duminicale la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Clubul întrunește profesori de educație tehnologică și diverse profesii și, astfel, promovează în societatea noastră pasiunea pentru arta croșetei și broderiei.
Fiind un rezultat al studiilor și experienței îndelungate în domeniul confecționării țesăturilor de pânză de interior, expoziția familiarizează publicul cu următoarele tipuri de țesături din colecția meșteriței: fețe de masă cu șervețele, prosoape de ritual, iconare, cearșafuri, milieuri, tablouri etc.
Vă invităm să descifrați povestea simbolurilor de pe suprafața țesăturilor create de Meșterul Popular Ludmila Berezin. Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 28 februarie- 10 mai 2019.
Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82, www.muzeu.md, tel. + 373 022 23 88 68.

1 Comment

  1. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway
    keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great
    blog like this one nowadays.

Lasă un comentariu