FRUMUSEȚI ÎNARIPATE.
PĂSĂRI DECORATIVE DIN PATRIMONIUL MUZEULUI NAȚIONAL DE ETNOGRAFIE ȘI ISTORIE NATURALĂ

În data de 21 aprilie 2022, ora 14.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va fi inaugurată expoziția temporară cu genericul ,,Frumuseți înaripate’’, organizată cu prilejul Zilei Pământului, care este sărbătorită anual la 22 aprilie.

În cadrul evenimentului vor fi expuse specii și rase de păsări decorative din colecțiile de științe ale naturii din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, care reprezintă biodiversitatea ornitofaunei decorative de pe întregul mapamond.

Un compartiment important al expoziției este dedicat speciilor de păsări din familia fazanilor  și anume fazanul comun, specie indispensabilă din fauna Republicii Moldova. În expoziție, vizitatorii pot regăsi specii de fazan argintiu, păuni indieni, care ne încântă mereu cu penajul lor viu colorat, cât și tragopanul chinezesc, originar din pădurile Chinei, o pasăre rară atât în natură, cât și în colecțiile amatorilor de răsări.

Este expusă o variată colecție de specii sălbatice și rase ornamentale de porumbei, piese colectate în diferite perioade de timp și din diverse regiuni geografice.  

De asemenea, în cadrul expoziției  sunt prezentate renumitele rase de găini Padua și Brahma și  papagali exotici, precum papagalul Jaco, perușul, cât și amazonienii, specii puțin cunoscute, dar interesante de a fi admirate.

Expoziția va fi deschisă până la 30. 06. 2022.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu