EXPOZIȚIA-CONCURS „CE MI-A PLĂCUT AZI LA MUZEU”

La 1 iunie curent, de Ziua Internațională a Ocrotirii Copiilor, în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost vernisată o expoziție de desene ale copiilor, prezentate la Concursul „Ce mi-a plăcut azi la muzeu”. Organizat din inițiativa Secției Relații cu publicul, concursul menționat a ajuns la a doua ediție, cucerind popularitate în rândul elevilor școlilor de artă, membrilor centrelor de creație pentru copii și tineri, și a tuturor îndrăgostiților de arta penelului.
La ediția din acest an au participat elevi din capitală (Școala de Arte Plastice „A. Șciusev”, Centrul de Creație a Copiilor „Luceafărul”, Liceul Teoretic „N. Bălcescu”) și din alte localități ale republicii (Școala de Arte din com. Ciorescu, Atelierul de Creație „Maranatha” din or. Soroca). Lucrările participanților surprind aspecte ale expoziției permanente Natura. Omul. Cultura, fiind zugrăvite din perspectiva imaginației creatoare a fiecărui autor.
În rezultatul evaluării lucrărilor prezentate, juriul concursului a decis acordarea următoarelor premii pentru cele mai reușite desene:

Premiul Mare
Vârlan Vasile, Atelierul artistic de creație plastică „Maranatha”, or. Soroca
Premiul I
Untură Paula, Școala de Arte Plastice „A. Șciusev”, Chișinău
Premiul II
Țurcanu Ludmila, Școala de Arte Plastice din com. Ciorescu
Iacubov Alexa, Școala de Arte Plastice din com. Ciorescu
Premiul III
Buga Mihaela, Școala de Arte Plastice din com. Ciorescu
Gherța Cristina, Atelierul artistic de creație plastică „Maranatha”, or. Soroca
Diplome de onoare se acordă și următorilor profesori, pentru creațiile discipolilor: Bostan Mihail (Atelierul artistic de creație plastică „Maranatha”, Soroca), Țâmbalari Alisa (Școala de Arte Plastice din com. Ciorescu), Voloc Tatiana, Bouroș Ludmila (Școala de Arte Plastice „A. Șciusev”).

Invităm la Muzeu toți învingătorii concursului, precum și profesorii lor, pentru a ridica diplome și premii.
Le mulțumim tuturor participanților pentru implicare și îi așteptăm cu lucrări de valoare și în anul viitor. Pentru amănunte, Vă rugăm să contactați Secția Relații cu publicul, tel.: (022) 24 00 56.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


No Comments Yet.

Leave a reply