Lansare de carte ,,Zăboveli” de la bunici, autoare Tatiana Popa

Joi, 17 aprilie, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a avut loc lansarea de carte ,,Zăboveli” de la bunici, autoare Tatiana Popa, meșterița popular, purtătoarea Titlului Onorific Tezaur Uman Viu. Cartea este distinată copiilor și reprezintă o incursiune în timp a jocurilor de altădată.

Autoarea și-a propus să aducă o contribuție semnificativă la familiarizarea copiilor și a părinților cu arta populară orală, culegerea ajutând copii să învețe mai multe despre comorile noastre spirituale, rămase din străbuni. Lansarea de carte a fost însoțită de activități pentru copii, participanții Discipolii Centrului educației estetice ,,Lăstărel”, Centrului de creație pentru copii ,,Floarea Soarelui”, IP Liceul Teoretic cu Profil Arte ,,Ion și Doina Aldea-Teodorovici", elevii Instituției Publice Şcoala primară nr. 152 „Pas cu Pas”, și discipolii meșteriței populare Larisa Cojocaru, sub ghidajul autoarei, au descoperit jocurile uitate, pe care le cunoșteau doar bătrânii.

Activitatea desfășurată contribuie la familiarizarea copiilor cu jocurile mai puțin cunoscute astăzi, dar care au o valoare incontestabilă pentru patrimoniul cultural și inițiază tânăra generație să cunoască jocurile tradiționale.

Vă invităm să lecturați cartea și să descoperiți folclorul copiilor – povețe de la bunici!

Comentariile sunt închise.