Vernisarea expoziției temporare ,,Redu, refolosește, reciclează – un mediu curat pentru generațiile viitoare”

Astăzi, A.O. EcoContact în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală au vernisat expoziția temporară „Redu, refolosește, reciclează - un mediu curat pentru generațiile viitoare”. Această expoziție a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, care este sărbătorită în întreaga lume pe 5 iunie, și reprezintă un demers important pentru conștientizarea și promovarea practicilor de protejare a mediului înconjurător.
În cadrul expoziției au fost expuse desenele elevilor claselor gimnaziale și liceale, câștigători ai concursului desfășurat în perioada 01 martie -22 aprilie curent. Concursul a fost organizat în cadrul Proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de A.O. EcoContact în parteneriat cu Ministerul Mediului, cu suportul financiar al Suediei și a avut drept scop sensibilizarea și motivarea societății de a face o schimbare în modul de viață spre un trai mai prietenos mediului, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței reducerii, sortării și reciclării deșeurilor în rândul populației.
Doritorii de a admira lucrările câștigătoare ale concursului, sunt așteptați la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, începând cu data de 04 iunie, împreună, ne angajăm să continuăm eforturile noastre pentru a promova un mediu sănătos și durabil în Republica Moldova și pentru a inspira și motiva comunitățile noastre să acționeze în beneficiul mediului și societății.

Comentariile sunt închise.