Atelier de confecționare a mărțișoarelor

Astăzi, 28 februarie 2024, s-a desfășurat un atelier de confecționare a mărțișoarelor, sub îndrumarea muzeografilor și profesorilor de la Gimnaziul din s. Săseni, raionul Călărași, Centrul de Meșteșug Tradițional ”Casa Cangea”, or. Criuleni, Școala de Arte ”Ion Gheorghe Ciorescu” din com. Ciorescu, mun. Chișinău, Biblioteca pentru copii din or. Comrat, Muzeul din s. Chirsova, mun. Comrat, Centrul de Activitate Extrașcolară ”Curcubeul”, Centrul Comunitar pentru Copii și Tineri ”Andrieș”, Centrul Educației Estetice ”Lăstărel”, Centrul de Creație a Copiilor ”Floarea Soarelui”, mun. Chișinău. Participanții au fost ghidați și au deprins tehnicile de confecționare a mărțișoarelor tradiționale.

În cadrul evenimentului, participanții au fost delectați cu un program muzical oferit de: Ansamblul etnofolcloric bulgar ,,Văglence”, conducătoarea Ana Pagur și Ansamblul ,,Pănușițele”, s. Săseni, r. Călărași, conducătoare Larisa Cojocaru. Deasemenea, a fost înmânat un certificat Centrului de creație al elevilor, Cercul de Artă Decorativă ,,Art Studio”, conducătoare Cotelea – Condrea Ludmila, din or. Ialoveni, în semn de recunoștință pentru donarea mărțișoarelor confecționate de elevii centrului și pentru promovarea tehnicilor de confecționare a mărțișorului în rândurile tinerii generații.

Scopul acestui atelier constă în protejarea și promovarea tradiției mărțișorului la nivel național, în contextul înscrierii acestui simbol în Lista Reprezentativă UNESCO, ce are drept obiectiv revigorarea practicilor culturale asociate zilei de 1 martie.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu