Atelier de confecționare a mărțișorului tradițional

Vineri, 24 februarie, ora 13.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, s-a desfășurat un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diferite tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși).

Devenit o tradiție anuală în cadrul muzeului, evenimentul a fost organizat de membrii Secției Relații cu Publicul, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Menționăm că Mărțișorul, alături de alte practici culturale asociate zilei de 1 martie, a fost înaintat de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia, pentru a fi inclus în Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

La manifestare au participat binecunoscuții meșteri populari Ludmila Berezin (Chișinău), Viorica Bucătaru (Ungheni), Natalia Cangea (Criuleni), Eugenia Moldovanu (Bălți), profesori și copii de la centrele de creație din capitală și din alte localități. Meșterii populari au demonstrat publicului diverse metode și procedee de confecționare a mărțișoarelor.

Mărțișoarele confecționate de către participanți au fost etalate în cadrul unei expoziții tematice. Invităm cu drag toți doritorii de a cunoaște mai bine tradiția Mărțișorului.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu