CELE MAI AUTENTICE ȘI REPREZENTATIVE II ȘI CĂMĂȘI ROMÂNEȘTI DIN BASARABIA CREATE ÎN ULTIMII ANI. CONCURS ON- LINE

Astăzi, de Ziua Universală a Iei, Institutul Cultural Român Mihai Eminescu și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală inaugurează

CONCURSUL ON- LINE

AL CELOR MAI AUTENTICE ȘI REPREZENTATIVE II ȘI CĂMĂȘI ROMÂNEȘTI DIN BASARABIA CREATE ÎN ULTIMII ANI.

Acțiunea se va desfășura pe pagina de Facebook a celor două instituții de la 24 IUNIE - până la 4 IULIE 2020.

La Concurs participă 125 de lucrări selectate, realizate de 57 creatori. Cămășile sunt numerotate, fără a se indica numele autorilor, pentru a conferi cât mai multă libertate și obiectivitate perceperii creațiilor. Din aceleași considerente, cu excepția copiilor și adolescenților, purtătorii de cămăși nu se văd în poze.

Dragi prieteni, vă îndemnăm să vă bucurați de această paradă virtuală a iilor și cămășilor, să le admirați, să le apreciați  și, după caz,  să le comentați. Votarea începe pe 24 iunie la ora 10.00 și se încheie pe 4 iulie la ora 24.00. Vor fi luate în considerație doar aprecierile și comentariile făcute pe Facebook ICR-ului și cel al MNEIN.

Ați recunoscut veșmintele de la baștina dumneavoastră? Vreți să cunoașteți mai bine cămașa, ia, costumul nostru popular în ansamblu? Ce credeți despre el? Doriți să învățați mai multe despre aceste straie emblematice sau să le faceți? Găsiți ineditul fiecărei creații, realizată cu toată dragostea, responsabilitatea și prețuirea tradiției românești de către femei, bărbați, studenți, elevi.

În final ICR va premia trei lucrări, cele mai autentice și mai reprezentative pentru care s-a votat în această perioadă.  Aducem mulțumiri fotografului Constantin Plugari pentru cele aproape 100 de poze realizate profesionist și oferite spre publicare. Celelalte imagini au fost făcute în condiții de lucru și au fost acceptate cu drag pentru a înlesni participarea lucrărilor din mai multe localități la acest Concurs.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu