CONCURS

„Covorul moștenit de la bunici arătat lumii!”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală dorește să pună în valoare vechile covoare aflate în patrimoniul familiilor și invită deținătorii de astfel de țesături să participe la Concursul de fotografie „Covorul moștenit de la bunici arătat lumii!” desfășurat în contextul Târgului Național al Covorului „Covorul Dorului”, ediția a X-a, 2023.

Pentru a participa la concurs este necesar să prezentați 2-3 fotografii a covorului, pe adresa electronică a muzeului: [email protected]. Este necesar ca fotografiile să fie însoțite de informații succinte despre piesă: denumirea țesăturii (de ex. scoarță, păretar, lăicer, cergă, război, covor etc.), date despre autor: cine, unde și când a țesut covorul, precum și date despre participantul la concurs: numele, prenumele, localitatea și datele de contact.

Juriul va lua în considerare autenticitatea, originalitatea și vechimea covorului.

Cele mai reprezentative piese vor fi demonstrate în muzeu, pe data de 17 decembrie 2023, în cadrul Târgului Național al Covorului „Covorul Dorului”. Câștigătorii concursului vor fi apreciați cu premii.

Perioada concursului: 1-15 Decembrie 2023

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 17 decembrie în cadrul evenimentului.

Participanții la acest concurs vor beneficia de:

  • Certificat de expertiză, realizat de către experții acreditați ai Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, precum că dețineți acasă o piesă de patrimoniu.
  • Promovarea covorului pe site-ul muzeului și rețelele de socializare.
  • Excursii în muzeu și alte surprize din partea muzeului.

Nota Bene: Prin participarea la concurs, se acordă din start permisiunea organizatorilor de a utiliza fotografia în scopuri promoționale.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu