CONCURS DE PICTURĂ – SĂRBĂTOAREA NATURII

Pădurea ne înverzește,
Floricelele-nfloresc,

 • Păsărele ciripesc,
  Apele se limpezesc –
  Planeta ne mulțumește!
  Natura e-n sărbătoare,
  Hai, copii, să-i dăm culoare!

În fiecare an, pe data de 22 aprilie, întreaga omenire sărbătorește Ziua Planetei Pământ, zi în care se dă start multor proiecte și acțiuni destinate protecției mediului înconjurător. Natura este sursa noastră de inspirație. Anotimp după anotimp, ea ne prezintă spectacole de poveste, regizate după legile Universului.
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală provoacă copiii la un nou concurs de pictură, dedicat minunatei sărbători a Naturii. Dragi copii, vă invităm să realizați o lucrare prin care să vă exprimați admirația, dragostea și grija față de frumusețea și bogăția Naturii – lumea animală, regatul vegetației, pădurile, apele, florile, câmpiile, păsările, insectele, cerul senin, stelele și toate splendorile fără de care viața oamenilor ar fi imposibil de imaginat.
Haideți să omagiem împreună Ziua Planetei Pământ!

Condiții de participare:

 1. Perioada desfășurării concursului: 22 aprilie – 22 mai;
 2. Participanții: copii cu vârsta cuprinsă între 6-15 ani;
 3. Lucrarea: format A4 sau A3; tehnica de lucru și materialele – la alegere (acuarelă, guaș, creioane colorate, vopsele acrilice etc);
 4. Transmite imaginea lucrării pe adresa de e-mail a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală [email protected] sau prin Messenger, pe pagina de Facebook oficială a Muzeului. Indică neapărat titlul lucrării, numele și prenumele autorului, vârsta, localitatea, un număr de contact/adresă electronică.
 5. Păstrează lucrarea originală, ulterior te Vom invita cu ea la Muzeu.
  Aprecierea:
  Lucrările participanților se vor păstra într-un album, pe pagina noastră de Facebook. Ele vor fi
  apreciate de către colaboratorii muzeului, luându-se în considerație atât calitatea/originalitatea lucrărilor, cât și preferințele publicului (exprimate prin like sau inimioară) pe pagina de Facebook a Muzeului. Câștigătorii vor primi surprize din partea organizatorilor.

Deci, #stămacasă, pictăm şi omagiem Planeta pe care trăim!

Aşteptăm cu drag creaţiile voastre!


Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu