CONFECȚIONĂM MĂRȚIȘOARE ÎMPREUNĂ CU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală s-a alăturat campaniei de susținere a refugiaților din Ucraina în Republica Moldova.

La 1 martie, Muzeul a fost gazdă primitoare pentru refugiații din Regiunea Odesa – bunicuțe, mămici și nepoței, care pentru prima dată au aflat despre tradiția Mărțișorului în spațiul românesc. Colaboratorii Muzeului au prezentat tehnica de confecționare a găitanului din ață albă și roșie, oferind posibilitatea ca fiecare participant să-și modeleze propriul mărțișor, cu încredere că, în curând, în liniște, se vor reîntoarce la casele lor. Oaspeții din țara vecină au vizitat expoziția permanentă Omul. Natura. Cultura, descoperind că avem tradiții etnografice comune, avem aceleași ocupații agricole și meșteșugărești, aceeași floră și faună, cu mici deosebiri de practici și ritualuri. La eveniment a fost prezent și Domnul Sergiu Prodan, Ministrul Culturii, care a confecționat mărțișoare alături de copii.

În speranța că, prin intermediul activităților culturale, vom readuce pe chipul lor liniștea, încrederea, prietenia și deschiderea noastră, anunțăm că vizitele refugiaților la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vor fi organizate gratuit în zilele următoare.

Vă așteptăm cu drag!

No Comments Yet.

Leave a reply