De 1 iunie sărbătorim copilăria.

Ziua Internațională a Copilului În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria.

1 iunie - este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că toţi copiii au nevoie de dragoste, sprijin şi atenţie. ONU a susţinut această iniţiativă şi a proclamat protecţia drepturilor, vieţii şi a sănătăţii copiilor drept una dintre priorităţile sale de activitate. Declaraţia cu privire la drepturile copilului a fost aprobată pe 20 noiembrie 1959 şi a proclamat drepturi egale pentru copii la educaţie, învăţământ, asigurare socială, dezvoltare fizică şi spirituală.

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a-i aprecia și iubi și de ce nu, de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese. În contextul acestei sărbători, Muzeul Național De Etnografie și Istorie Naturală, organizează o expoziție de desene cu genericul ,,Ce mi-a plăcut la muzeu?’’ , participanți fiind elevii Școlii de Arte din Comuna Ciorescu. Vizitatorii muzeului vor avea ocazia să vizioneze o frumoasă expoziție de picturi, iar pe data de 02.06.2022, vor lafi premiați cei mai talențați copii. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, felicită toți copii și le urează să crească mari, sănătoși și mereu cu zâmbetul pe buze. Vă așteptăm la muzeu, să pășiți în lumea frumoasă a copilăriei, să aveți o sărbătoare minunata!

De 1 iunie – intrarea va fi gratuită pentru toți copii.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu