Dina Vrăjmașu și Victor Botnaru, Maeștri în Artă pe scena Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

Pe data de 13 mai, între orele 19:00-19:40, pe scena Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală au evoluat interpreții Dina Vrăjmașu și Victor Botnaru. Laureați ai concursurilor folclorice naționale și internaționale, interpreții au înregistrat mai multe piese folclorice, care se păstrează în fonoteca de aur a Radiodifuziunii Naționale. Grație aportului lor la culegerea, promovarea și cercetarea muzicii tradiționale românești, în anul 2010, prin decret prezidențial, lor li s-a conferit Titlul Onorific de Maestru în Artă.

Din 2007, Dina Vrăjmașu a fost coordonatoare și moderatoare de programe etnofolclorice la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Dumneaei a inițiat și a condus „Clubul interpreților, folcloriștilor, etnografilor și amatorilor de folclor”.

Victor Botnaru este considerat de către muzicieni unul dintre cei mai talentați cobzari și cel mai profund cunoscător și virtuos interpret la cobză. Datorită măiestriei lui de a cânta și preda arta acestui instrument, în prezent, la cobză cântă majoritatea artiștilor ce au studiat la Facultatea Canto Popular (AMTAP).

     Prezentarea spectacolelor în contextul Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor contribuie la cunoașterea, păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural al muzeului, atrage un public nou și divers, interesat de artă și cultură.

Vă așteptăm cu drag și la următoarele ediții!

mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu