Donații inedite pentru Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din partea Muzeului Serviciului Vamal, fondator – colecționarul Petru Costin

Joi, în data de 21 iulie 2022, ora 14:00,  în or. Ialoveni, str. Ștefan cel Mare 4, Muzeul Serviciului Vamal împreună cu Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni va dona Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală o colecție valoroasă de piese de la sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX. Piesele donate vor face parte din expoziția dedicată istoriei familiei de negustori Balioz și a conacului din cadrul Complexului Muzeal cu ParcBalioz (filiala MNEIN) din s. Ivancea, r-nul Orhei, care va fi organizată și deschisă în curând. Pe parcursul mai multor ani, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a colaborat eficient cu dl. Petru Costin și cu Muzeul Serviciului Vamal, organizând mai multe expoziții tematice, care s-au bucurat de interes din partea publicului. Petru Costin este un cunoscut colecționar, colonel al Serviciului Vamal, fondator al Muzeului Serviciului Vamal și deținătorul a două Certificate Guinness înscrise în Cartea Recordurilor.

Conacul Balioz reprezintă un element de patrimoniu arhitectural și istoric, care a aparținut dinastiei de negustori armeni, cu același nume, din Basarabia. În timpul apropiat, Muzeul Conacul „Balioz” va fi redeschis pentru vizitatori. 

Vă așteptăm cu drag!

Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni

orașul Ialoveni, str. Ștefan cel Mare, 4

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu