„Drumul Crucii” de artistul Cosimo Damiano Latorre

Patimilie lui Hristos în 15 lucrări din lemn de măslin

Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu Asociația „Italia-Moldova”, în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, organizează, cu ocazia Săptămânii limbii italiene în Republica Moldova, o expoziție extraordinară de sculpturi tactile, realizate de maestrul Cosimo Damiano Latorre, cu genericul „Drumul Crucii”.

  Expoziția „ Drumul Crucii”, reprezentată prin 15 lucrări, reconstituie atât Patimile lui Iisus, cât și momentul Învierii.

Autorul sculpturilor din lemn de măslin, ne propune un concept inedit de percepere a expoziției, de cunoaștere prin atingere. "Atingerea este un simț care ne poate face să descoperim detalii și senzații invizibile ochiului, ne poate crește capacitatea de a învăța și de a înțelege ceea ce ne înconjoară," este convingerea artistului Cosimo Damiano Latorre.

Scopul acestei expoziții este de a pipăi obiectul, pentru a simți finețea acestor sculpturi care permit persoanelor cu deficiențe de vedere să perceapă forma acestor lucrări inedite.

Vernisarea expoziției va avea loc la 19 octombrie, ora 15.00.

Și va putea fi vizitată până la 30 octombrie 2023.

Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu