Expoziția „Chișinăul vechi. Gravură”

Pe data de 13 octombrie 2023, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a avut loc inaugurarea expoziției „Chișinăul vechi. Gravură”, autor Vitalie Grișciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Expoziția include 40 de gravuri ce reprezintă diferite zone arhitecturale ale Chișinăului vechi, căruia artistul îi rămâne fidel și încearcă să imortalizeze arhitectura urbană.
Gravura este un gen al graficii în care imaginea artistică este obținută prin reproducerea după o placă pe a cărei suprafață a fost trasat sau gravat desenul, în adâncime sau în relief. Procesul de gravură poate varia în funcție de materialul folosit și de tehnicile utilizate, dar în general implică următoarele elemente principale: matricea sau placa, instrumentele de gravură, procesul de gravură și cerneala. Gravura poate fi folosită pentru a crea opere de artă unice sau pentru a reproduce imagini sau text pe scară largă în diverse domenii, cum ar fi arta, tiparul, cartografia, industria metalurgică și altele. Deși există numeroase stiluri și tehnici de gravură, în prezent puțini artiști cunosc și practică acest gen de artă.
Pe parcursul a trei decenii, artistul plastic Vitalie Grișciuc a creat numeroase opere în tehnica gravurii, participând la expoziții de artă atât în Republica Moldova, cât și în numeroase țări precum România, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia, Rusia, Franța, Turcia, Polonia etc., iar multe din lucrări se află în colecții particulare. Expoziția este dedicată sărbătorii Hramului orașului Chișinău și va fi expusă până la data de 13 noiembrie.

Vă așteptăm cu drag!
Mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu, 82.
Intrarea liberă!

No Comments Yet.

Leave a reply