Expoziția filatelică „Vreme trece, vreme vine…”

La 8 iunie curent, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost inaugurată Expoziția filatelică Vreme trece, vreme vine…, care marchează 25 de ani de colaborare între Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova și Asociația Filateliștilor din județul Botoșani, România.

În această perioadă colecționarii din  Moldova de pe ambele maluri ale Prutului au avut o conlucrare foarte  eficientă,  soldată cu organizarea mai multor expoziții de filatelie, cartofilie  și medalistică, precum și a unor simpozioane și conferințe, în cadrul cărora s-au  abordat diferite aspecte, cu privire la  formele și principiile de  desfășurare a  evenimentelor filatelico-cartofile, s-au elaborat criteriile generale, ce au stat la baza constituirii monografiilor de cartofilie topografică și etnografică, editate în Republica Moldova.

Cu ajutorul colegilor botoșăneni la Chișinău s-a implementat tradiția organizării unor expoziții filatelico-cartofile tematice, dedicate vieții și activității  Poetului Național Mihai Eminescu – unele dintre ele desfășurându-se în capitala Republicii Moldova, altele – la Botoșani. Această practică a finalizat prin elaborarea de către membrii Asociației  a două lucrări editoriale speciale – catalogul enciclopedic Mihai Eminescu în filatelia și cartofilia universală,  editat în anul 2010, și albumul cartofil Porni Luceafărul..., care a apărut în anul 2018, ambele fiind înalt apreciate atât de către colecționari, cât și de presa de specialitate.

În cadrul expoziției  Vreme trece, vreme vine… vizitatorii vor putea admira  exponate filatelice și cartofile ale colecționarilor din Moldova și România, apreciate cu medalii și premii speciale la diferite activități expoziționale. Expoziția va putea fi vizitată până în luna august.

Vă așteptăm cu drag!

Mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82

www.muzeu.md

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu