ÎN DOUĂ LUMI. 25 DE ISTORII GERMANE

Vineri, 6 septembrie, ora 14.00, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost vernisată expoziţia „În două lumi. 25 de istorii germane. Comunităţile germane din diasporă”. Expoziţia reuneşte informaţii despre diaspora germană din diferite ţări ale continentului european. Prin intermediul textelor şi imaginilor sunt prezentate proiectele actuale în care participă germanii, preocuparea lor pentru păstrarea limbii, religiei, tradiţiilor şi amintirilor familiale, activităţile educaţionale, manifestările culturale ş.a. Organizatorii expoziţiei ne invită să reflectăm asupra identităţii germanilor care locuiesc „în două lumi”: în patria adoptivă şi, concomitent, în patria istorică. 25 de istorii germane provin din 25 de țări ale continentului european și fosta URSS, care găzduiesc comunităţi germane. În prezent, peste 1 milion de germani locuiesc în Europa de Vest, Centrală şi de Est, precum şi în ţările din fosta URSS.
Vizitatorii au la dispoziţie un bogat material informativ (în limba germană), prezentat sub formă de texte și filme, însoțite de un ghid audio în germană, engleză și rusă. Casa Germană „Hoffnung” a prezentat costume tradiţionale şi alte piese specifice germanilor din Republica Moldova.
Evenimentul este organizat de Grupul de lucru al Minorităţilor Germane (AGDM Arbeitsgemeinschaft der Deutschen Minderheiten), parte din Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene (FUEN). Până în prezent, expoziția a fost găzduită în Germania, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România și Ucraina.
Publicul interesat va putea vizita expoziţia în perioada 6 septembrie – 13 octombrie.
Vă aşteptăm cu drag!

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu