La mulți ani de 1 martie!

Ziua de 1 martie ne oferă frumosul prilej de a vă ura o primăvară cât mai frumoasă, cu succese și realizări profesionale!

Prima zi a lunii martie este sărbătoarea Mărțișorului, simbol al triumfului primăverii asupra iernii și al renașterii naturii. În Grădina Botanică a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, au inflorit vestitorii primăverii – galanthus nivalis - ghioceii și scilla bifolia - viorele.

Grădina Botanică a muzeului a fost înfiinţată la începutul secolului XX, în baza grădinii-parc, plantate pe acest teritoriu la mijlocul secolului al XIX-lea, cu scopul de a prezenta la scară redusă flora spontană din toate zonele Basarabiei, reprezentând un monument de arhitectură peisagistică.

În grădină sunt amenajate sectoare ce reprezintă tipurile principale de vegetație din țară: silvică, de stepă, acvatică și palustră. Colecția de plante include și plante rare și periclitate, cât și plante decorative. Genofondul este constituit din circa 160 de specii de plante vasculare, dintre care 28 specii de arbori, 25 de specii de arbuști și cca 112 specii de plante ierboase. Sunt conservate ex situ 32 de specii de plante rare, dintre care 13 sunt incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă urează o primăvară minunată, cu bucurii și pace!

Sursa: poze realizate în Grădina Botanică a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu