LA MULȚI ANI DE 1 MARTIE!

Dragi prieteni ai Muzeului,
Să Vă găsească primăvara plini de sănătate și de voie bună!
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vine să Vă aducă un Mărțișor virtual, să fiți protejați tot anul, să depășiți cu bine zilele de pandemie, să aveți succes în tot ce faceți și să dăruiți bunătate!
În acest an, atelierele tradiționale de confecționare a mărțișoarelor la Muzeu s-au desfășurat alături de meșterii populari în cadrul vernisării expoziției Mărțișorul – tradiție și diversitate în creația meșterilor populari, în data de 26 februarie, dar și online, pe parcursul zilei de 1 martie.
Atelierele virtuale s-au desfășurat în cadrul proiectului instituțional de parteneriat în educație, coordonat de către lectorii universitari Tatiana Filipski și Inga Mațcan-Lîsenco – Crearea parteneriatelor educaționale în promovarea patrimoniului național și universal din perspectiva educației muzeale a elevilor și studenților.
Zeci de participanți – elevi ai claselor a III-a, a IV-a și a V-a din or. Orhei de la Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale au fost ghidați în confecționarea mărțișoarelor de către colaboratorii MNEIN, Corina Rezneac și Elena Cojocari. Profesoarele care au găzduit activitatea, pe platformele zoom și google meet, au fost Violeta Donica, Aliona Barbăroșie, Viorica Tulan și Maria Belea.
Totodată, elevii au participat la un tur virtual prin sălile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, descoperind patrimoniul muzeal și curiozități din expoziția permanentă Natura, omul, cultura. Ușile Muzeului rămân, în continuare, deschise iar Expoziția temporară Mărțișorul – tradiție și diversitate în creația meșterilor populari poate fi vizitată de fiecare individual, până la data de 18 aprilie, ținând cont de recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
Ideea unor mărțișoare virtuale a fost de bun augur, ținându-ne alături chiar și la depărtare: muzeografi, profesori, elevi, părinți. Sperăm curând să revenim la atelierele cu care ne-am obișnuit la Muzeu și să îmbunătățim practicile online, care deschid noi perspective de viitor.

No Comments Yet.

Leave a reply