Lansarea lucrării „Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Evoluția în epoca modernă și contemporană”, vol. II, autori: Mihai URSU și Constantin Gh. CIOBANU

Joi, 9 februarie 2023, la ora 15.00, a avut loc lansarea celui de-al doilea volum al lucrării „Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Evoluția în epoca modernă și contemporană”, editura Lexon Prim, autori: Mihai URSU și Constantin Gh. CIOBANU.
Volumul prezintă, într-o abordare unitară, istoria fondării colecțiilor Muzeului, activitatea științifică și expozițională din anii 90 până la etapa actuală. Paginile dense ale lucrării valorifică numeroase informații și documente inedite din Arhiva Științifică a Muzeului și Arhiva Națională a Republicii Moldova. Lucrarea este compusă din următoarele compartimente: I. Muzeul – centru spiritual, cultural, științific al comunității, al poporului; II. Colecțiile muzeului – baza științifică pentru studierea evoluției lumii organice și culturii umane la crearea expoziției permanente Natura-Omul-Cultura; III. Expoziția pavilionară „Natura-Omul-Cultura”; IV. Condiția avansării instituției.
Reamintim că primul volum al lucrării a fost editat în 2019, fiind lansat cu prilejul aniversării a 130 ani de la înființarea Muzeului.
La eveniment ai fost invitați toți prietenii muzeului care apreciază activitatea desfășurată de instituție, modul de valorificare și promovare a patrimoniului cultural, dăinuirea și perpetuarea acestei instituții – simbol al culturii naționale.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu