LARISA COJOCARU

Meșterița Larisa Cojocaru a confecționat peste 5000 de mărțișoare, multe dintre care au fost donate Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Originară dintr-o familie de muncitori ea a prins firul nesecat al dragostei față de tradiția satului. Ea a învățat la școala medie din satul natal, Săseni, raionul Călărași, apoi și-a continuat studiile la Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă”, specialitatea metodist în domeniul lucrului educativ, profesor de etică și psihologie.

Din anul 2009 a primit titlul de meșter popular în domeniul împletitului în fibre vegetale. Timp de 10 ani este conducătoarea centrului de creație ,,Pănușițele”, s. Săseni, r. Călărași.

Are o colaborare frumoasă cu Muzeul Național de Etnografie  și Istorie Naturală. Începând cu anul 2006, participă cu discipolii la diferite expoziții și ateliere consacrate mărțișorului, confecționând mărțișoare, de la cele simple la cele mai sofisticate, din diverse materiale. A țesut la gherghef un mărțișor folosind tehnica țesutului neted, combinată cu tehnica cerga (pufos). Cu un asemenea covoraș, intitulat ,,Mărțișor”, eleva dumneaei, Loredana Aga, a participat în 2019 la Festivalul Național de Ceramică ,,Cocoșul de Hurez” pentru copii, din România, plasându-se pe locul I.

No Comments Yet.

Leave a reply