LUDMILA BEREZIN

O excepțională colecție de mărțișoare a înveșnicit numele meșteriței Ludmila Berezin: fiecare în parte și toate împreună, lucrările dumneaei sunt opere de artă.

Originară din satul Brânzeni, r. Edineț, Ludmila Berezin s-a născut la 1 ianuarie 1949 și a copilărit în Siberia, regiunea Omsk, URSS. În anul 1961, împreună cu părinții, s-a reîntors din deportare în Moldova și s-a stabilit în or. Bălți. La Chișinău a fost animatoarea unuia dintre cele mai deosebite cluburi de creație – Clubul pe interese „Curcubeul”. Această meșteriță a condus ședințele clubului „Curcubeul”, în fiecare duminică, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, timp de circa 25 de ani. În anul 2017 i s-a conferit titlul onorific „Meșter Faur” pentru măiestrie în creație.

Fiind o iscusită meșteriță a dantelei, aplică cele mai diverse tehnici – de croșetă, lasetă, macramé. Dintre lucrările sale se remarcă prosoapele și fețele de masă, milieurile. A participat la numeroase expoziții, festivaluri și târguri.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu