O NOUĂ LANSARE DE CARTE LA MUZEU

Miercuri, 13 martie, ora 12.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc prezentarea celor mai noi apariții editoriale din domeniul etnografiei. Reputatul etnolog ieșean, prof. univ. dr. Ion H. Ciubotaru, membru de onoare al Academiei Române, lansează volumul „Țesături și broderii decorative din Moldova”, autori – Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru, apărut recent la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Lucrarea se înscrie într-o serie de volume care pun în valoare documente etnologice inedite (texte și imagini) din Arhiva de Folclor a Moldovei și Bucovinei, însoțite de studii de specialitate.

O altă noutate editorială este volumul XXIII al „Anuarului Muzeului Etnografic al Moldovei”, publicat la sfârșitul anului trecut. Lansarea „Anuarului...”, în cadrul MNEIN, a devenit o veritabilă tradiție. Alături de domnul Ion H. Ciubotaru, se vor mai pronunța asupra acestor ediții dl Victor Munteanu, șef secție Muzeul Etnografic al Moldovei (Iași) și dr. Ioana Baskerville, șefa Departamentului Etnologie de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide”.

Gazda evenimentului, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, propune publicului o realizare științifică recentă: „Scoarța de Camenca – Rai de pomi și flori. Catalog”. Catalogul inserează 26 de scoarțe din expoziția omonimă, vernisată la ediția a VII-a a Târgului Național al Covorului, care s-a bucurat de mult interes din partea vizitatorilor.

Vă așteptăm cu drag!

No Comments Yet.

Leave a reply