O seară de romanțe la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

 

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a organizat vineri, 22 septembrie 2023, o seară de romanțe împreună cu interpretele: Dina Vrăjmașu, Anghelina Usatîi, Daniela Bejan și Sofia Litvinov.

Publicul s-a delectat și a dansat în acorduri de melodii line, lirice și sentimentale, alături de interpreta de folclor și romanțe, Dina Vrăjmașu, Maestru în Artă, laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, Anghelina Usatîi, interpretă, profesoară de muzică și dirijor cu experiență în formarea și coordonarea mai multor coruri de copii și adulți, Daniela Bejan, interpretă, semifinalista SuperStar România 2021, Sofia Litvinov, tânără interpretă, elevă a Gimnaziului nr. 45, com. Ciorescu, mun. Chișinău.  

Evenimentul a fost organizat în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului și are drept scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial. Zilele europene ale patrimoniului sunt organizate în comun de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, care a lansat acțiunea în 1985. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale participative din Europa. Prin intermediul acestui eveniment, muzeul și-a propus să sensibilizeze publicul cu privire la bogăția și diversitatea romanțelor și stimularea interesului publicului  pentru conexiunea frumoasă între poezia lirică  cu caracter sentimental și creația muzicală.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu