Vineri, 23 februarie, în ajun de Dragobete, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit un program etnofolcloric, având genericul devenit tradițional, De drag de primăvară.
În program a evoluat interpreta Alina Ureche însoțită de formația de copii „Cununița”, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” și Ansamblul „Codrenii” din or. Cornești, r. Ungheni, de pe lângă Școala de Arte “Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, conducător artistic și director Ina Bilețchi. Solistul Tudor Bilețchi, student la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, remarcat printre cei mai buni artiști în prestigiosul Concurs Românii au talent a evoluat cu acest ansamblu.
Acestora li s-au alăturat membrii formației etnofolclorice bulgare „Văglénce” de la Centrul de Educație Estetică Râșcani (mun. Chișinău), ansamblu condus de folclorista Ana Pagur.
Surpriza zilei au fost interpreții Secției Canto-popular, întruniți în bine-cunoscuta „Țărăncuța”, de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, conduși de Victor Botnaru, Maestru în Artă. În recital, cantautorul Vasile Fotescu a delectat publicul cu piese proprii și cu șlagăre din repertoriul internațional.
Organizat sub egida Clubului Interpreților, Folcloriștilor, Etnografilor și Amatorilor de Folclor (CIFEAF), evenimentul artistic face parte din programul activităților expoziționale ample de la Muzeu dedicate Mărțișorului – tradiție inclusă în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.
Tel. 022.23.88.68