Recital de romanțe „Dragostea și dorul pe acorduri de romanțe”

În preajma sărbătorii de Dragobete, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a organizat, miercuri, 21 februarie 2024, un recital de muzică cu genericul „Dragostea și dorul pe acorduri de romanțe”, a cărui protagoniști au fost interpretele Diana Valuță și Veronica Valuță-Bantaș, împreună cu tatăl lor, compozitorul și interpretul Ilie Văluță. Interpreții au delectat publicul cu romanțe de dragoste, interpretând piese cunoscute din repertoriul național și internațional.

În cadrul evenimentului, muzeul a înmânat un certificat, în semn de recunoștință, doamnei Lucia Berdos, pentru donarea lucrării ”Adam și Eva”, realizată în anul 1974 de artistul plastic Anatol Silițchi, care va complecta colecția de Arte plastice și decorative a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Evenimentul a fost organizat în contextul împlinirii a 135 de ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și a avut drept scop promovarea sărbătoriii de Dragobete în spațiul românesc.

No Comments Yet.

Leave a reply