SĂ VORBIM DESPRE MODĂ

Hai să vorbim despre modă! Conversația poate fi despre moda înaltă de pe podium sau despre moda de stradă. Începutul conversației poate să prezinte interes sau, dimpotrivă, să provoace replica: „Nu sunt interesat de modă....”. De fapt, nu contează modul în care începe o conversație ... Or, discuția despre modă poate fi începutul unei conversații despre alte subiecte – relații între oameni, politică, economie, artă, limite și depășirea lor, vise, iluzii, dorințe sau natura umană.

Expoziția „Să vorbim despre modă” se concentrează pe câteva episoade din istoria modei care pot spune ceva important despre Letonia și letoni. Expoziția a fost inaugurată la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei, în cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, iar acum este expusă la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Prin vernisarea acestei expoziții, Ambasada Letoniei va avea deosebita plăcere să vă invite la o călătorie în timp, începând cu anul 1948, când a fost fondată Casa de Modă din Riga (Rīgas Modeļu Nams) și să vă prezinte realizările designerilor actuali de modă din Letonia, precum: Woolings, Natalija Jansone, Garage Wooden Bow Tie. Pasionații de lumea modei și toți doritorii vor putea vizita expoziția „Să vorbim despre modă” la Muzeul Național Național de Etnografie și Istorie Naturală în perioada 26 mai – 26 iunie 2016.

banner_muzeu.cdr

No Comments Yet.

Leave a reply