Sărbătoarea „A Treia Zi de Paști la Muzeu”, ediția a XX-a, la Muzeul Național de Etnografie.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, organizează în Săptămână Luminată sărbătoarea „A Treia Zi de Paști la Muzeu”, ediția a XX-a, în data de 18 aprilie, ora 13:00.

Inițiată încă la sfârșitul secolului trecut de un grup de etnografi ai muzeului, sărbătoarea cu genericul „A Treia Zi de Paști la Muzeu” își atestă longevitatea prin notorietatea mostrelor de tematică religioasă din cadrul expoziției pascale, dar și prin varietatea exemplarelor de ouă încondeiate, realizate în cadrul atelierelor, care se desfășoară anual în preajma Sfintelor Sărbători de Paști.

Anul acesta, va fi prezentat un program de cântece pascale susținut de: Corul Bisericii „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei”, Ansamblul Vocal „Anastasyos”, Ansamblul de chitariști „Generația Folk”, Ansamblul de copii „Mugurașii”, Corul „Teologos”, Ansamblul de copii „Băștinașii”, Corul bisericesc de copii al Bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului’’, Corul de copii al Bisericii „Sfântul Ierarh Petru Movilă’’.

Intrarea este liberă, iar evenimentul se va petrece în sala „Casa Mare”.

No Comments Yet.

Leave a reply