„Spovedania unui dac”

Spectacol aniversar la 60 de ani al Artistului Poporului Tudor Ungureanu, conducător al Ansamblului ,,Ștefan – Vodă”

Pe data de 13 mai, între orele 18:00-19:00, în contextul Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, pe scena Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Tudor Ungureanu, Artist al Poporului, conducătorul Ansamblului „Ștefan-Vodă”, a prezentat programul muzical „Spovedania unui dac”.

În cadrul spectacolului Tudor Ungureanu a interpretat melodii la instrumente tradiționale – cobza, armonica, baianul, fluierul, tilinca, ocarina și buciumul, fiind susținut de un ansamblu de instrumentiști.

Ansamblul folcloric „Ștefan-Vodă” a fost înființat cu trei decenii în urmă și a evoluat la numeroase festivaluri și evenimente culturale atât în țară, cât și în străinătate: România, Franța, Germania, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Canada etc. În prezent, Ansamblul folcloric „Ștefan-Vodă” este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate în spațiul românesc, pentru promovarea valorilor culturale autentice și transmiterea lor generațiilor următoare prin intermediul cântecului.

No Comments Yet.

Leave a reply