TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI

În zilele de 22 și 23 mai 2021 Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a organizat Târgul Meșterilor Populari cu genericul Descoperă arta meșteșugurilor noastre.

Târgul are drept scop promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a Patrimoniului Muzeal, fiind dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care, în acest an, se desfășoară cu genericul „Viitorul muzeelor: recuperare și reimaginare”.

La Târg au participat meșteri din toate domeniile: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri ce împletesc fibre vegetale, ce confecționează salbe și instrumente muzicale.

În această perioadă, când pandemia ne-a redirecționat în lumea virtuală și ne-a recomandat metode de lucru la distanță, Muzeul este alături de meșteri, promovând activitatea lor pe rețelele de socializare. În izolare meșterii au avut posibilitatea să creeze noi piese, să testeze noi tehnologii de lucru, pe care urmează să le descoperiți la târg, odată cu expozițiile din Muzeu.

Muzeele își doresc o redeschidere în forță, o reimaginare comună a activităților atractive și interesante pentru public, o redescoperire a Patrimoniului Muzeal, o recunoaștere a tradițiilor, pentru a ne dezvolta și crea lucruri frumoase împreună.

Târgul s-a desfășurat cu respectarea cerințelor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 35 din 30 aprilie 2021.

Vă prezentăm o parte din meșterii populari, participanți la Târg:

Vederi de la Târgul meșterilor populari. 22 mai 2021:

Vederi de la Târgul meșterilor populari. 23 mai 2021:

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu