Târgul Meșterilor Populari la Muzeu

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a organizat duminică, 22 octombrie 2023, Târgul Meșterilor Populari.

Fiind dedicat aniversării a 134 de ani de la fondarea Muzeului, evenimentul are drept scop promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a patrimoniului muzeal.

La Târg au participat cunoscuți meșteri populari din toate domeniile: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri ce împletesc fibre vegetale, confecționează salbe și instrumente muzicale.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, de la începutul colectării pieselor etnografice, a pus accent pe colecții ce reflectă ocupațiile de bază ale societății umane și cultura tradițională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai târziu al Republicii Moldova. În acest context, colaborarea dintre muzeu și meșterii populari a devenit o tradiție frumoasă, oferind atât posibilitatea tinerilor meșteri să cunoască tradiția, cât și Muzeului să completeze permanent colecția etnografică.

În contextul Aniversării, muzeul și-a deschis larg ușile pentru o colaborare fructuoasă cu meșterii populari ce practică diferite genuri de artizanat, pentru  redescoperirea și completarea patrimoniului muzeal cu exponate noi, dar și cu vizitatorii care vor să rămână în istorie, donând muzeului piese de importanță culturală.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu