VĂ INVITĂM SĂ DESCOPERIȚI UN MUZEU VIU ÎN CENTRUL ISTORIC AL CHIȘINĂULUI

Locuitorii municipiului Chișinău, dar și mulți oaspeți ai capitalei, cunosc faptul că Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală este cea mai veche instituție de profil din spațiul pruto-nistrean, însă foarte puțini au auzit despre existența unei Grădini Botanice și a unui Vivariu, ce creează o atmosferă de paradis, chiar în centrul orașului. Ideea creării unui Vivarium în cadrul Muzeului a fost realizată în parteneriat cu Fundația pentru ocrotirea Păsărilor, condusă de Eugen Cârciumaru, care a acceptat să expună colecțiile proprii de păsări, pești, reptile și animale vii în Grădina Botanică a muzeului. Din anul 2000 a fost semnat un contract de colaborare, aprobat de Ministerul Culturii, ce prevede amenajarea unor voliere pentru păsări rare și decorative ce suportă clima locală, inclusiv a unui bazin pentru păsări acvatice, iar pentru păsările din țările calde, precum și pentru reptile și pești, s-a amenajat o încăpere specială. Atât oamenii de știință, cât și vizitatorii au posibilitatea să admire, să cunoască specificul mediului de adaptare a păsărilor la condițiile de viață în secolul XXI, sub impactul urbanizării și schimbărilor climaterice, dar și să contribuie la salvarea și perpetuarea speciilor rare în rezervații artificiale, îngrijite în mod deosebit

Conform Convenției pentru protejarea păsărilor, semnată de comunitatea internațională în anul 1906, data de1 aprilie este declarată Ziua Internațională a Păsărilor.

Vă îndemnăm să vizitați Grădina Botanică a Muzeului, să beneficiați de miracolul învierii naturii și a ciripitului de păsări.

Adresa: str. Maria Cebotari 7, mun. Chișinău

Programul de lucru de miercuri, până duminică, între orele 11:00-17:00

Prețul unei vizite: 20 lei pentru adulți, 10 lei pentru elevi, gratis – preșcolarii.

Vă așteptăm cu drag!

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu