Vernisarea Expoziției „Scoarțe românești din patrimoniul Muzeului Național al Țăranului Român”.

Cu prilejul împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, Muzeul Național al Țăranului Român din București, în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală de la Chișinău, a vernisat, pe data de 28 martie, Expoziția „Scoarțe românești din patrimoniul Muzeului Național al Țăranului Român”.

La eveniment a participat Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, Ovidiu Naftanailă, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în RM, cât și alți oficiali, care au remarcat valoarea culturală a acestei expoziții.

Sergiu Prodan a felicitat organizatorii pentru expoziția frumoasă ce prezintă scoarțele românești și promovează valorile tradiționale autentice ale neamului nostru.

Petru Vicol, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a subliniat importanța expoziției ce valorifică covorul tradițional și perpetuează tradiția de țesere a covorului.

Expoziția este dedicată celor 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, dar și celor 135 de ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Expoziția va fi deschisă până pe data de 23 iunie 2024, timp în care vizitatorii vor putea admira scoarțe tradiționale românești, ce datează din a doua jumătate a sec. XIX și prezintă un izvor documentar, un tezaur naţional de valoare excepţională.

Vă așteptăm cu drag!

No Comments Yet.

Leave a reply