ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2019

În ultima duminică a lunii iunie sunteți invitați la cea de-a 4-a ediție a sărbătorii „ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2019’’.

Sărbătoarea are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de confecționare a costumului popular pe plan național și internațional.

Colecționarii vor povesti istoria costumelor, dar și vor descifra semnificația simbolurilor cusute. În cadrul evenimentului costumul tradițional va fi prezentat din mai multe aspecte, astfel fiind evidențiate particularitățile și frumusețea portului nostru popular.

Evenimentul se va desfășura în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (str. Mihail Kogălniceanu 82), începând cu ora 11:00, intrarea este liberă.

Programul sărbătorii cuprinde evoluția artiștilor profesioniști și a colectivelor folclorice. Oaspeții evenimentului vor putea admira expozițiile meșterilor populari, vor participa la diverse ateliere de creație și vor avea parte de jocuri interactive.

Nu sunt comentarii.

Lasă un comentariu